skip to Main Content
Innovatie & technologie: een greep uit het gamma

Tandsparende (‘minimaal-invasieve’) boortechnieken en behandelingen onder microscoop of ambulante vergroting behoren tot de standaarden die het tandartsenteam zichzelf oplegt. In een aantal gevallen wordt bovendien een intra-orale camera gebruikt om moeilijk zichtbare of belangrijke gegevens visueel vast te leggen in uw dossier. Op deze wijze wensen wij zo weinig mogelijk details aan onze aandacht te laten ontsnappen.

Digitale radiografie maakt het mogelijk met een minimale röntgenbestraling gedetailleerde opnamen te maken van het gebit, de kaakbeenderen en de kaakgewrichten. De aangepaste computer-software laat ons toe op snelle en betrouwbare wijze eventuele problemen te herkennen in een pril beginstadium.

Bij patiënten met vroegtijdige of zeer aggressieve tandvleesproblemen nemen wij systematisch staaltjes tandplak voor een gespecialiseerde DNA-analyse van de aanwezige bacteriën. Dit laat toe exact te bepalen welke bacteriën aan de oorsprong liggen van uw probleem en deze doelgericht te behandelen. Aanvullend aan de klassieke tandvleesbehandeling kunnen geselecteerde antibiotica worden toegediend om uw genezingsproces te optimaliseren.

Wanneer het plaatsen van tandimplantaten in het kaakbot enigszins complex is, kan de ingreep volledig digitaal worden gepland via de NobelClinician/NobelGuideTM software. Driedimensionale scanbeelden worden ingevoerd en de meest optimale lokatie van de implantaten wordt vastgelegd. Aansluitend wordt een 3D boorgids vervaardigd die het aanbrengen van de implantaten stuurt en het mogelijk maakt zonder enige vorm van insnede in het tandvlees te werken.

Back To Top