skip to Main Content

Bij uitgebreid tandbederf (cariës) kan het zenuwweefsel (pulpa) van de tand worden aangetast. Daardoor gaat deze ontsteken en kan pijn ontstaan. Om dit te behandelen is het noodzakelijk om te tand te ‘ontzenuwen’, dus een wortelkanaalbehandeling uit te voeren.
Deze wortelkanaalbehandeling wordt doorgaans uitgevoerd door een extrerne endodontoloog. Bij een spoedbehandeling bij hevige pijn, kan de ontzenuwing reeds voorlopig gedaan worden door een tandarts in de praktijk en nadien, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad, verder afgewerkt worden bij de specialist-endodontoloog.
Het doel van dergelijke behandeling is om alle zenuwweefsel te verwijderen, de kanalen vorm te geven zodat er optimaal kan gedesinfecteerd worden en nadien een steriele wortelkanaalvulling kan geplaatst worden. Nadien kan de tand weer gevuld of opgebouwd worden, al dan niet met een stift en/of kroon.
Het kan ook dat er in het verleden al een wortelkanaalbehandeling plaatsvond maar dat deze moet herbehandeld worden om diverse redenen, bijvoorbeeld lekkage van een oude vulling of een herinfectie.
Een wortelkanaalbehandeling kan in 1 of meer zittijden gebeuren afhankelijk van de moeilijkheidsgraad, het soort tand en het verder herstel .
Alle behandelingen gebeuren met behulp van moderne apparatuur, technieken en materialen waardoor de behandeling een meerprijs heeft.

Back To Top