skip to Main Content

Het preventiebeleid van het centrum tand- & mondheelkunde omvat alles wat er gedaan kan worden om tandheelkundige problemen te voorkomen : regelmatige gebitscontroles en aangepast advies voor uw persoonlijke mondhygiëne. Een standaard preventieve gebitscontrole start met een grondig onderzoek van uw tanden en het tandvlees. Indien er tandplak of tandsteen aanwezig is, zal dit verwijderd worden om het ontstaan van gaatjes en tandvleesontstekingen te voorkomen. Aanvullend kan het noodzakelijk zijn om digitale radiografieën te maken. Deze maken het bvb. mogelijk tussen de kiezen te kijken naar mogelijk tandbederf in een vroeg stadium, dus op een ogenblik dat u nog geen pijn of ongemak voelt. Ook andere beginnende problemen, zoals bvb. uitgroeiende tanden of ontstekingen van het kaakbeen, kunnen op deze wijze snel worden opgespoord en tijdig behandeld.

 

Bij preventieve gebitscontroles worden tandplak en tandsteen systematisch verwijderd (“reiniging van het gebit”) om gaatjes en ontstekingen te voorkomen.

De tandartsen van het team staan u graag bij met advies en instructies om tandbederf en tandvleesontstekingen geen kans te geven. Om uw rechten op terugbetaling te vrijwaren, wordt u automatisch uitgenodigd op de verplichte preventieve gebitscontroles. Dit gebeurt uiteraard enkel met uw instemming. De frequentie van de preventieve controles zal in onderling overleg worden vastgelegd naargelang uw individueel risicoprofiel voor het ontwikkelen van gebitsproblemen.

Back To Top