skip to Main Content

Implantaten zijn kunstmatige wortels, meestal vervaardigd uit titanium, en hebben een schroefvorm die in het bot wordt geschroefd. Deze schroef zal na verloop van tijd vastgroeien in het bot en verschaft een stevige basis voor het plaatsen van kunsttanden. Op deze wijze kan één tand vervangen worden, maar kunnen tevens meerdere tot zelfs alle tanden worden vervangen door een vastzittende constructie. Het implantaat kan ook dienen als ondersteuning van een afneembare gebitsprothese, zoals bvb. een klikprothese.

Vervanging van twee ontbrekende laterale snijtanden bij een patiënt van 20 jaar door twee porseleinen kronen op implantaten met extra smalle diameter.

Een innoverende en zeer comfortabele optie voor het plaatsen van implantaten is het gebruik van een computer-gebaseerde 3D-planning die het mogelijk maakt de meest ideale positie van de implantaten vooraf vast te leggen en deze te plaatsen zonder uitgebreide mondchirurgie. Aan deze ingrepen gaat een CT scanonderzoek vooraf, gevolgd door het bepalen van de definitieve lokatie en type van implantaten via aangepaste software. Via stereolithografie (industriële CAD-CAM techniek) wordt een gidsplaat gevormd die het snel en voorspelbaar aanbrengen van implantaten in de tandartsstoel vergemakkelijkt. Indien de patiënt dit wenst, en de individuele situatie dit toelaat, kan dikwijls reeds binnen de 48 uur een vaste, voorlopige prothese worden bevestigd. Omwille van de hoge betrouwbaarheid geven de tandartsen van het centrum de voorkeur aan het Zweedse NobelGuide systeem (www.nobelbiocare.com).

Ook bij het vervaardigen van kronen op implantaten wordt heden gebruik gemaakt van de modernste CAD-CAM technologie. Na het inscannen van de individuele situatie ontwerpt het tandtechnisch laboratorium aangepaste keramische onderdelen of zelfs volledige keramische brugwerkconstructies in de juiste tandkleur en tandvorm. Dit spaart niet enkel tijd uit maar garandeert tevens een onvoorstelbaar precieze pasvorm van de prothese op de implantaten.

Met CAD-CAM technologie vervaardigde, keramische implantaatonderdelen laten toe
een quasi perfect resultaat te bekomen voor de moeilijkste esthetische
uitdagingen op het gebied van vaste tandvervanging.

De tandartsen van het centrum tand- & mondheelkunde hebben een ruime ervaring met het werken op diverse types implantaten. De planning wordt in onze praktijk opgesteld en het plaatsen van implantaten gebeurt op verwijzing bij externe artsen of parodontologen. Complexe gevallen zullen steeds door – of in overleg met – Prof. Dr. De Coster worden gepland en afbehandeld. Samen met u wordt uw specifieke situatie uitgebreid onderzocht en naar de meest ideale oplossing gezocht.

Back To Top