skip to Main Content

Indien u vaste tandkronen of bruggen (valse tanden om zwaar toegetakelde of ontbrekende snijtanden of kiezen te vervangen) wenst te laten plaatsen, kunt u kiezen uit minstens 6 verschillende types of kwaliteiten. Deze omvatten de klassieke porselein-op-metaalbasis kronen tot de geavanceerde en uiterst natuurgetrouwe keramische kronen. Laatstgenoemde types worden in het centrum uitsluitend via CAD-CAM technieken vervaardigd (zie ‘Computergestuurd tandherstel’), waarbij de vormgeving en kleur in onderling overleg én in het bijzijn van de tandtechieker worden vastgelegd. Bij gevallen met hoge esthetische eisen wordt frequent een testfase ingebouwd met voorlopige kronen of bruggen, of wordt naar het ideale uitzicht gezocht via model- of computersimulatie.

Complexe esthetische behandeling met 12 porseleinen kronen in de bovenkaak en composietvullingen in de onderkaak.
Bij deze jonge vrouw werd esthetische tandvleeschirurgie uitgevoerd en werd de originele lengte, plaatsing en oriëntatie van de tanden hersteld.

Ook in de uitvoering van afneembare gebitten is een boeiende evolutie te bespeuren. De patiënt kan onder begeleiding een selectie maken uit verschillende materialen en tandvormen, die elk hun eigen karakteristieken qua comfort en esthetiek hebben. In de meeste gevallen zal de tandarts niet enkel de ontbrekende tanden maar ook het volume van het verloren gegane tandvlees terug in eer kunnen herstellen. Voor patiënten met loszittende gebitten bestaat tenslotte de mogelijkheid het oude comfort van hun natuurlijk gebit terug te winnen via het plaatsen van een klikgebit op de overblijvende eigen tanden of op enkele implantaten. Indien dit wordt gewenst, kunnen volledige afneembare gebitten zelfs vervangen worden door volledige vastzittende tanden. Dit vereist uiteraard eerst een grondig onderzoek en overleg met de patiënt.

Back To Top