Praktijk

PRAKTIJK

Binnen het centrum tand- & mondheelkunde werken algemeen tandartsen, tandarts-specialisten en assistenten nauw samen om u als patiënt een optimale behandeling te geven.

KLIK HIER en leer ons team kennen

Het team van het centrum tand- & mondheelkunde beschikt voor uw behandeling over drie moderne en volledig toegeruste behandelkamers, een centrale sterilisatieruimte en een aparte technische ruimte voor multimedia en digitale radiografie.

Bijzondere aandacht wordt geschonken aan hygiëne en steriliteit.
De tandartsen werken uitsluitend met mondmaskers en aan eventueel bestaande allergieën aangepaste handschoenen. Twee assistenten dragen continu zorg voor het inspecteren, desinfecteren, vacuüm verpakken, steriliseren en stockeren van het instrumentarium.
In het centrum zijn alle up-to-date toestellen en materialen voorradig om u in alle omstandigheden een veilige behandeling te kunnen garanderen. Om dit doel te bereiken wordt bvb. ook frequent onder de bescherming van een rubbervel (‘rubberdam’) gewerkt – een techniek die het comfort vergroot en een vochtvrije uitvoering van uw behandeling garandeert. Waar mogelijk wordt bovendien met wegwerpmateriaal gewerkt.

Tandsparende (‘minimaal-invasieve’) boortechnieken en behandelingen onder microscoop of ambulante vergroting behoren tot de standaarden die het tandartsenteam zichzelf oplegt. In een aantal gevallen wordt bovendien een intra-orale camera gebruikt om moeilijk zichtbare of belangrijke gegevens visueel vast te leggen in uw dossier. Op deze wijze wensen wij zo weinig mogelijk details aan onze aandacht te laten ontsnappen.

ONTDEK HIER meer

De introductie van digitalizering in de tandheelkunde, nu 30 jaar geleden, heeft bijgedragen tot een belangrijke evolutie in materialen en vervaardigingstechnieken voor tandrestauraties, en heeft de indicatiestelling voor dergelijke voorzieningen enorm uitgebreid. Deze evolutie heeft tevens een belangrijke invloed gehad op de integratie van de ‘reconstructieve’ tandheelkunde.

LEES HIER alles over onze CAD CAM technologie

Het Centrum Tand- & Mondheelkunde was bij de eerste gebruikers van de Lava® C.O.S. intra-orale scanner in België. Met behulp van dit scanapparaat wordt in de mond een 3D video-opname gemaakt van tanden waar een kroon of een brug op dient gemaakt te worden. De aldus verkregen digitale data worden via het internet doorgestuurd naar een tandtechnisch labo waar het merendeel van de verdere bewerkingen digitaal verloopt om uiteindelijk een volautomatisch gefreesde restauratie op te leveren.Deze techniek staat garant voor een uiterst hoge precisie en biedt voor de patiënt aanzienlijk meer comfort dan de klassieke afdruk met een rubberpasta. Momenteel wordt dit vooral toegepast indien keramische kronen of bruggen gepland zijn.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH